A megoldás benned van

  • 2018-03-22

Hogy vagy? Ha ezt a kérdést valaki felteszi Neked, mire gondolsz, és mit válaszolsz?  Te, aki már tudatosan éled a mindennapjaidat, hogy vagy?

Ez a kérdés banálisnak tűnhet, és olykor valóban rutinos, felszínes. Ezért általában csak egy rövid választ adunk: Kösz, jól! Vagy azt, hogy: Köszi, *****!

Most képzeld el, hogy valaki úgy teszi fel Neked a kérdést, hogy valóban figyel és kíváncsi Rád. Akkor mit válaszolsz? Ugye, hogy nem is olyan egyszerű? Lehet, hogy nem is tudsz „csak úgy”, rögtön könnyedén és őszintén válaszolni. Talán azért nem, mert ha végiggondolod, rájöhetsz, mennyire szorosan összefügg a test és a lélek jólléte egymással.

Az a saját és a terápiás tapasztalatom, hogy valójában ösztönösen tudjuk, hogy hogyan és mitől vagyunk jól, és mi az, amitől egyensúlyban vagyunk. Ám a napi rutin, a stressz, a régi sérelmek és az aktuális problémák könnyen elsodornak, kibillentenek. Messze visznek a természetes belső egyensúlyunktól. Kisgyerekként még tudtuk, hogy ami a szívünkön, az a szánkon. Aztán az évek alatt erről szépen „lenevelődtünk”. Pedig ott van a megoldás!

Ha most van rá öt perced, azt javaslom, tedd fel magadnak a kérdést: HOGY VAGYOK VALÓJÁBAN? Ha elkezdesz befelé figyelni, megtapasztalhatod, hogy a gondolataid és az érzéseid által sok mindent tudsz már magadról. De valójában ennél még sokkal több van benned.

A lelki egyensúly titka az, hogy megkeressük és nagy szeretettel, figyelemmel a helyére tesszük az elveszett, elcsúszott, sérült darabkákat.  A megoldás a Te kezedben van. Megvan benned szándék, a vágy, hogy összeilleszd, hogy kirakd a saját belső darabkáidból a puzzle-t?  Fedezd fel és tapasztald meg a valódi egyensúlyt.

Minden az első kérdéssel és az első lépéssel és kezdődik. Én a felszabadult és örömteli gyógyulásban, fejlődésben hiszek.Gyere, foglalj most időpontot, és találjuk meg együtt, hogy mi a Te lelki egyensúlyod titka, hogy olyan életet élj, amiről eddig még csak álmodtál! Jobban leszel! Még jobban!

Foglalj időpontot most!