A női lét csodája

  • 2018-03-07

Belegondoltál már abba, hogy micsoda misztérium nőnek lenni?  A létezésed 49. napján már eldőlt, hogy nőként fogsz megszületni.  Amikor én ennek tudatára ébredtem, valahogy az összes nő erejét, csodáját éreztem meg magamban.  A képzeletbeli aranyfonal összekötött minden nővel és női archetípussal, a régmúltból, a képzeletből, a valóságból és a jelenből egyszerre. Terápiás munkám során nap mint nap különböző női sorsokkal találkozom, amelyekben szinte kivétel nélkül mindig előkerül a nőiség témája. Természetesen a magam életében is újra és újra végiggondolom egy-egy esemény kapcsán, hogy számomra mit jelent nőnek lenni. Női szerepeinkben ugyanúgy fejlődünk, gyógyulunk, tanulunk és változunk, mint minden egyéb szerepünkben.

Harminckilenc éves, kétgyerekes anyuka, egy éve elvált, boldog kapcsolatban élő, vállalkozó nő vagyok. Ez egy elég tényszerű leírás, és minden, ami személyes, az e mögött van. És Te hogyan jellemeznéd magad nőként? Minden lényeges dolog, ami Rólad szól, az a részletekben rejlik, a TE SAJÁT, SZEMÉLYES NŐI TÖRTÉNETEDBEN. Ahhoz, hogy megértsük a jelent, vissza kell menni az időben, és megtalálni a dolgok gyökerét. Pörgesd tehát vissza az időt, és kezdd el megírni a saját női történetedet. Le is rajzolhatod, elénekelheted, vagy kifejezheted bármilyen más, hozzád leginkább illeszkedő formában. Az a tapasztalatom, hogy ami a saját nőiségünk megértésében lényeges, az az, hogy sorra vegyük a női élettörténetünk minél több jellemző, visszatérő mozzanatát. Azt javaslom, kezd egészen a legelején. Menj vissza az időben, és tekintsd át, hogyan fogantál, hogyan várt anyukád és milyen volt a megszületésed. Idézd fel, hogy mi szerettél volna lenni kislányként. Voltál királylány? Elevenítsd fel, mi volt a kedvenc meséd, a kedvenc játékod, a kedvenc időtöltésed, és ki volt a kedvenc mesehősöd. Emlékezz, amilyen részletesen csak tudsz. Lehetnek olyan emlékek,  amelyek különösen élénken élnek benned, mert nagyon fájnak, vagy mert nagyon boldog voltál. Idézd fel a kamaszkorod, a lázadásaid és az útkeresésed. Emlékezz vissza az első szerelmedre. És tekints mostani önmagadra, a jelen lévő nőre, aki vagy. Hogyan érkeztél mindezekkel a tapasztalatokkal a jelenbe? Az életterületek szerint is sorra veheted, hogy hogyan vagy most nőként a párkapcsolat, a munka, az egészség, az otthon, a bőség, az önmegvalósítás és a spiritualitás kérdésével.

Bármilyen választ adtál most magadnak, tudd, hogy hatalmas csoda lakozik Benned. Tiszteld, szeresd és ünnepeld magadban azt a nőt, aki most vagy! Így fog a környezeted is ellenállhatatlanul a TE ÉLTETŐ NŐI ENERGIÁDHOZ KAPCSOLÓDNI. És ne feledd, mindig van lehetőséged újra írni a történetedet!  Ha olyan kérdések merültek fel Benned, amit nem tudsz egyedül megoldani és szeretnéd végre egy szakemberrel megbeszélni, ne halogasd, kérj segítséget!

Foglalj időpontot most!