ThetaHealing Tudástár

#1 Mi a ThetaHealing?

A ThetaHealing a théta-agyhullámok használatával fizikai, lelki és spirituális gyógyulást előidéző meditációs folyamat. Amíg az elme a tiszta és isteni théta-állapotban van, az összpontosított ima által a mindenség Teremtőjéhez kapcsolódunk.
Ennek a technikának csupán egyetlen elengedhetetlen követelménye van: egyértelműen hinned kell a mindenség Teremtőjében. Valójában mindegy, hogyan nevezed - rájöttem, hogy Istennek sok neve van, ám Isten, Buddha, Siva, Istennő, Jézus, Jahve és Allah valamennyien a létezés hetedik síkjára, a mindenséget teremtő energiához vezető áramlat részei.

E gyógyítási mód egyetlen folyamata sem kötődik semmilyen életkorhoz, nemhez, fajhoz, bőrszínhez, hitvalláshoz vagy valláshoz. A ThetaHealing fájának bármelyik ágához hozzáférhet az, aki őszintén hisz Istenben vagy a Teremtő erőben. (Vianna Stibal)

 

#2 Mi az a leolvasás?

A leolvasás (angolul reading) egyfajta csatornázási módszer, amely később a ThetaHealingbe is beépült. Ennek során a konzulens a kliens ügyében (fizikai állapotfelmérés, érzelmi és lelki nehézségek, jövő, stb.) kér információkat a létezés hetedik síkjáról és a mindenség Teremtőjétől, amelyeket aztán megoszt a klienssel és felhasznál a gyógyításban.(Vianna Stibal)

 

#3 Agyhullámok és a théta-agyhullám

Az emberi elmének öt különböző agyhulláma létezik: alfa, béta, gamma, delta és théta. Ezek állandó mozgásban vannak, mert az folyamatosan valamennyi hullámtartományban frekvenciákat hoz létre. Mindent, amit teszünk vagy mondunk, az agyhullámok által teremtett frekvenciák szabályoznak.

A théta a hipnózis során használt rendkívül mély ellazulás állapota. A thétában az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. A bölcsek órákig meditálnak, hogy eljussanak ebbe az állapotba, és elérjék a teljes elcsendesedést. A théta agyhullámokat tekintetjük a tudatalattinak is, hiszen ezek irányítják az elménk tudatos és tudattalan tartalmai közötti területet. Ezek tartalmazzák az emlékeket és az érzékeléseket, és ezek felelnek a gondolkodásmódunkért, a hiedelmeinkért és a viselkedésünkért.

A théta-agyhullámok teremtőek, ösztönzőek és spirituális érzékelés jellemzi őket. Úgy tűnik, hogy ebben az állapotban képesek vagyunk a tudatos elme szintje alatti cselekvésre. Ez az álomállapot első fázisa. Ugyanebben az állapotban vagyunk, amikor egy hegycsúcson állva teljesen egybeolvadunk a környezetünkkel. Vagy amikor abszolút bizonyossággal rájövünk, hogy Isten valóságos, és tudjuk, hogy Isten egyszerűen van.

 

 

További információ és időpontfoglalás itt: